Ultrazvučna Dijagnostika Zglobova i Mekih Tkiva

Ultrazvučna dijagnostika zglobova i mekih tkiva je neinvazivna medicinska procedura koja koristi ultrazvučne talase visoke frekvencije kako bi se stvorila slika unutrašnjosti zglobova i mekih tkiva.

Ova tehnika se često koristi za otkrivanje upale ili tečnosti u zglobu, otkrivanje ranih promena na zglobovima, tetivama, ligamentima, mišićima i drugim mekim tkivima, ili za otkrivanje različitih reumatskih bolesti.

Ultrazvuk pruža jasnu vizualizaciju strukture na zglobovima, tetivama, ligamentima, mišićima i drugim mekim tkivima.

PRIJAVA NA NEWSLETTER

Saznajte novosti iz Škole Ultrazvuka

Želim da primam obaveštenja u skladu sa politikom privatnosti

Ova metoda koristi ultrazvučne talase visokih frekvencija za dobijanje slike organa i često se preporučuje kao preventiva.

Ultrazvučni talasi prodiru kroz tkiva i reflektuju se od struktura unutar tela, stvarajući sliku na ekranu. Na osnovu ovih slika, lekar može pregledati zglobove, tetive, ligamente, mišiće i druge strukture radi dijagnostikovanja oštećenja, pojave ciste ili tumora mekih tkiva.

Kome su namenjeni kursevi i treninzi?

• Lekarima opšte prakse, specijalizantima, specijalistima i subspecijalistima raznih grana medicine koji žele da steknu osnovna, a zatim i napredna znanja i veštine za samostalno izvođenje ultrazvučne i kolor dopler dijagnostike.

• Lekarima koji su obučeni za obavljanje ultrazvučnih i kolor dopler pregleda, ali nisu u mogućnosti da obave dovoljan broj ultrazvučnih pregleda u svakodnevnom radu, kako bi ostali utrenirani za rutinsko obavljanje ultrazvučnih pregleda

• Lekarima sa iskustvom, koji žele da osveže svoje znanje, dobiju potvrdu (sertifikat) i bodove za produženje licence.

Počnite već danas !

Pozovite nas i proverite rasporede održavanja kurseva

  • +381 11 344 15 15