Ehotomografski pregled dojki

Ultrazvuk dojki je izuzetno koristan, dostupan,  jeftin i neškodiv pregled za pacijenta, ali I za ispitivača. Indikacije za ultrazvučni pregled dojki su brojne.

Najčešće indikacije su bol u predelu dojki, palpabilne promene na dojkama, vidljiva izbočina ili ulegnuće na dojkama, novonastala asimetrija dojki, uvlačenje bradavica, krvarenje iz bradavica, praćenje postoperativnog toka, redovne kontrole nakon hiruških intervencija, obavljanje intervencija (ciljanih pinkcija) pod kontrolom ultrazvuka, ali I preventivni pregledi u cilju blagovremenog otkrivanja bolesti, kao i pregledi kod pacijenata sa pozitivnom porodičnom anamnezom na karcinom dojke ili jajnika.

Ultrazvučni pregled dojke obuhvata pregled dojki i podpazušnih jama

Pregledom se stiče uvid u strukturu dojki, prisustvo suspektnih solidnih promena u dojkama, koži i potkožnom tkivu dojki, prednjeg zida grudnog koša i potpazušnih jama obostrano.

Nakon obavljenog ultrazvučnog pregleda preglažu se kontrolni pregledi, dopunska dijagnostika kao što je mamografija, MRI dojki, kao i laboratorijske analize, tumorski markeri, FNB ili predlaže konsultacija hirurga.

PRIJAVA NA NEWSLETTER

Saznajte novosti iz Škole Ultrazvuka

Želim da primam obaveštenja u skladu sa politikom privatnosti

Ultrazvuk dojki je dijagnostička metoda koju mogu da primene stručnjaci različitih grana medicine, na nivou primarne, sekundarne i tercijerne zdravstvene zaštite

Kome su namenjeni kursevi i treninzi?

• Lekarima opšte prakse, specijalizantima, specijalistima i subspecijalistima raznih grana medicine koji žele da steknu osnovna, a zatim i napredna znanja i veštine za samostalno izvođenje ultrazvučne i kolor dopler dijagnostike.

• Lekarima koji su obučeni za obavljanje ultrazvučnih i kolor dopler pregleda, ali nisu u mogućnosti da obave dovoljan broj ultrazvučnih pregleda u svakodnevnom radu, kako bi ostali utrenirani za rutinsko obavljanje ultrazvučnih pregleda

• Lekarima sa iskustvom, koji žele da osveže svoje znanje, dobiju potvrdu (sertifikat) i bodove za produženje licence.

Počnite već danas !

Pozovite nas i proverite rasporede održavanja kurseva

  • +381 11 344 15 15